maanantai 28. joulukuuta 2009

Kipua nivelissä

Nivelten kipu käsien alueella voi aiheutua monista tekijöistä - toistuva rasitus, väärät liikkeet tai kova paine. Sitä esiintyy niin isoissa kuin pienissäkin nivelissä. Yleensä kuitenkin kipu alkaa pienistä ja siirtyy isompiin. Siksi on tärkeää huomata ajoissa kipu ja hoitaa se kuntoon.

Nivelkipuja esiintyy miehillä enemmän kuin naisilla. Se voi johtua proteiinien puutteesta tai raskaasta, fyysisestä työstä. Jatkuva toisto, yksipuolinen harjoitus on suurin kivun aiheuttaja.

On muutama helpohko keino hoitaa näitä kipuja. Akupunktio toimii kohtalaisen hyvin ja sitä kannattaa kokeilla. Toinen hoitotapa on akupressio, jossa paineella lisätään verenkiertoa. Siinä ei käytetä neuloja eikä lasereita.

On myös mahdollisuus, että nivelkivut johtuvat B-vitamiinin puutteesta. Kannattaa siis syödä runsaasti perunoita, kalaa, kanaa ja erilaisia kasviksia. Myös vitamiinitabletit toimivat.

Ennen kotihoitojen aloittamista kannattaa kuitenkin vierailla fysiologin luona. Hän tekee diagnoosin ja kertoo sinulle mahdollisen aiheuttajan. Kannattaa kysellä myös kotihoidoista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti